Ana içeriğe atla

6.Sınıf İletişim Benim işim yazılacaklar

 İLETİŞİM

 Duygu, düşünce ya da bilgilerin; ses, yazı ya da sembollerle paylaşılmasıdır.

 Bilgi ve iletişim teknolojileri (ya da bilişim teknolojileri de diyebiliriz) 3 gruba ayırabiliriz.

 Bunlar; 

1) Görsel Araçlar Görsel bilgi ve iletişim araçları bir bilgiyi veya mesajı ifade etmek ya da iletişim kurmak amacıyla göze hitap eden iletişim araçlarıdır. Örnek: Televizyon, dergi, bilgisayar, gazete, kitaplar, resimler vs

 2) İşitsel Araçlar İşitsel bilgi ve iletişim araçları bir bilgiyi veya mesajı ifade etmek ya da iletişim kurmak amacıyla kulağa hitap eden iletişim araçlarıdır. Örnek: Telefon, MP3 çalar, ses kayıt cihazı,radyo, cd-kaset çalar vs. 

3) Yazılı ve Basılı Araçlar Yazılı ve basılı bilgi ve iletişim araçları bir bilgiyi veya mesajı ifade etmek ya da iletişim kurmak amacıyla kullanılan iletişim araçlarıdır. Örnek: Gazete, dergi, kitap, poster, broşür vs. Yukarıda yer alan bilgi ve iletişim araçlarının örneklerini isterseniz arttırabilirsiniz. 


İletişim Türleri

 İletişim türlerini iki başlıkta inceleyeceğiz. Bunlar senkron iletişim ve asenkron iletişim şeklinde.

 1) Senkron (Eş Zamanlı) İletişim

 İletişimin aynı anda gerçekleştiği türdür. Genelde kullanıcılar farklı yerlerde olurlar. (Öğretmen kendi evinde, öğrenci kendi evinde) 

Örnek vermek gerekirse eba canlı derste ya da zoom da yapılan canlı dersler senkron iletişimdir. Aynı anda öğretmen ve öğrenciler iletişim halindedir. 

2) Asenkron (Farklı Zamanlı) İletişim 

İletişimin farklı zamanlarda gerçekleşen türüdür. İletişime geçecek kişiler farklı mekanlarda olabilirler. Örneğin ben bilişim dersi ile ilgili videolar hazırlarım ve bunu Youtube yüklerim. Siz istediğiniz zaman girip o videolara bakabilirsiniz. Yani sizlerle farklı zamanlarda iletişim kurmuş oluruz.


Forum Nedir?

Kullanıcıların birbirileriyle fikir alışverişinde bulunduğu ve çeşitli paylaşımlar yapılan platformlardır. Çevrimiçi Sohbet Nedir?

 İki veya daha fazla kişinin aynı zaman içerisinde internet üzerinden iletişim sağlayabilmesidir. Çevrimiçi sohbet bir yazılım aracılığı ile yapılabileceği gibi doğrudan internet sayfası üzerinden de yapılabilir.

 Sohbet Yazılımları Nedir? 

Günümüzde yazışmanın yanı sıra, sesli ve görüntülü iletişim de sağlayan sohbet yazılımları bulunuyor. Sohbet yazılımları sesli ve görüntülü konuşmamızı sağlar. Gönderilen ileti, fotoğraf, video veya dosya karşıdaki kişiye o anda ulaşır. Sohbet listemize istediğimiz kişileri ekleyebilir ve böylece istediğimiz kişilerle iletişim kurabiliriz.

 • Whatsapp • İnstagram • Facebook • Skype • Telegram gibi uygulamalar sohbet yazılımları arasında gösterilebilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

5.Sınıflar

    Öğrencimiz Sevdegül Mucuk'un ders defterine ulaşmak için tıklayınız. Bilişim teknolojileri ders notları için tıklayınız HAFTALAR  KONULAR TESTLER DEFTERE YAZILACAKLAR 1.hafta Bilişim ile Tanışıyorum   Test 1 Yazılacaklar Ergonomi ve Nasıl Otursam 2.hafta Bilgisayarda Gördüklerim  ve Görmediklerim Test2 Yazılacaklar Kim Giriş ?Kim Çıkış? Yazılacaklar Ölçü Birimleri Yazılacaklar Fare ve Klavye Kullanımı Test 3 Yazılacaklar 3.hafta Dosya Yönetimi Yazılacaklar 1.Ünite Bitti Ünite soruları çöz 4.hafta Etik Değerler Yazılacaklar 5.hafta Dijital Yurttaşlık   Yazılacaklar 6.hafta Gizli

6.Sınıflar

  6.Sınıfların Bilişim ders notları için tıklayınız. 6A Sınıfından Ceylin SAĞLAM'ın ders  defterine ulaşmak için tıklayınız. Hafta Sayısı   Konular Deftere Yazılacaklar 1.hafta Bilişim ile Değişim (Yeni Teknolojiler) Yazılacaklar Bilişim ile Değişim (Teknolojinin Etkileri) Yazılacaklar 2.hafta İşletim Sistemini tanıyorum Yazılacaklar 3.hafta Dosya Yönetimi         Test Çöz Yazılacaklar ÜNİTE BİTTİ 1. Ünite Soruları Çöz 1.Ünite Sorularının Cevapları 4.hafta Artık daha bilinçliyim Yazılacaklar 5.hafta Yaratıcı Ürünlerimiz Nasıl Korunuyor? Yazılacaklar 6.hafta Dijital Dünyanın Suçluları Yazılacaklar 7.hafta Bilgim Güvenli ve Değerli       Test Çöz Yazılaca

Algoritma ve Akış şeması

 İlgili videomuz   Akış şeması pdf dosyasını açabilirsin. Etkinlikler